اگر قصد یادگیری مهارتهای کلیدی وبلاگ نویسی و بالابردن آمار بازدید وبلاگ خودرا دارید باید به این نکته مهم دقت نمایید که برای آموزش فن و فنون پیشرفته وبلاگ هیج چیزی بهتر از بازدید و بررسی وبلاگهای حرفه ای و نمونه نیست.
امروز اگرچه وبلاگ و وبلاگ نویسی آن تب و تاب اولیه اش را ندارد اما از لحاظ حجم نسبت به گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده و بیشتر وبلاگهای حرفه ای با انگیزه های استفاده اقتصادی از وبلاگ شکل گرفته اند.
- تبدیل مقالات و مطالب پست های وبلاگتان در قالب PDF و اشتراک گذاری آنها در سایت هایی مثل Scribd یا DocStoc .
- نوشتن مقالات واقعا آموزنده و مفید در سایت یا وبلاگتان و انتشار آنها در سایت ویکی پدیا.
- برگزاری مسابقه و دادن جوایز به خوانندگان وبلاگتان. استفاده از سایت های اجتماعی مانند توییتر و فیس بوک برای باخبر کردن کاربران در برگزاری و شرکت در مسابقه و کسب جوایز متنوع.
- ساخت یک صفحه ویکی برای وبلاگ خود و اطمینان از اینکه هیچ وقت آن صفحه پاک نمی شود و ایجاد مقالات و مطالب در مورد روند سایتتان یا انتشار مطالب آموزنده.
- نوشتن پست های عددی و لیستی . مثلا ” 5 راه برای کسب درآمد از وبلاگ ” یا ” 3 راه ساده برای افزایش بازدید سایت ” که کاربران به این پست ها بیشتر از مطالب عادی تمایل نشان داده و به اشتراک می گذارند.
- نوشتن آگهی های جذاب و شرح وبلاگ خود در تراکت ها و یا کارت ویزیت ها و پخش آنها در سوپر مارکت ها ، میان روزنامه ها یا تابلوهای اعلانات .
- ارسال مطالب بیشتر در وبلاگ مساوی است با رتبه بهتر در موتورهای جستجو و شانس بیشتر شما برای دیدن شدن وب سایتتان با توجه به کلمات کلیدی و مطالب سایت در موتورهای جستجو.
- ثبت کردن وبلاگ در موتورهای جستجو مانند گوگل ، یاهو ، بینگ و … با استفاده از سرویس AdMe.com که می تواند سایت شما را در 20 موتور جستجو مختلف ثبت کند.
- شرکت در سایت های پرسش و پاسخ که تعداد آنها هم کم نیست و دادن لینک سایتتان در انتهای پرسش ها یا پاسخ های داده شده .
- ثبت سایت و ایجاد یک صفحه در سایت های اشتراک گذاری لینک مثل Digg یا StumbleUpon یا Delicious.
- ساخت یک صفحه در فیس بوک یا توییتر و گوگل پلاس و اشتراک گذاری لینک ها و مطالبتان در آنها .
- استفاده از پلاگین های ارسال و اشتراک گذاری مطالب در سایت یا وبلاگ برای دسترسی کاربران به اشتراک گذاری پست های شما در شبکه های اجتماعی.
- تمیز کردن وبلاگتان که پر از تصاویر و ویدیو و تبلیغات های دست و پاگیر شده است که هم نمای زیبایی به سایتتان می دهد و هم موتورهای جستجو راحتتر می توانند به سرعت در وبلاگ شما حرکت کنند.
- پینگ پست های وبلاگ با استفاده از سایت های Pingler یا Pingoat . البته در خود وردپرس نیز مکانی برای اضافه کردن لیست سایت هایی که باید پست ها به آن پینگ شوند ، قرار دارد که فقط باید لیست ها را پیدا کرده و در آن وارد کنید. ( یک سرچ در گوگل بزنید )
- فعالیت در انجمن ها و فروم های پر بازدید مرتبط با مطالب سایتتان و قرار دادن لینک یا لوگو وبلاگ در انتهای پست های ایجاد شده در فروم ها.
- نصب پلاگین های سئو برای مرتبط کردن سایت بر اساس قوانین موتورهای جستجو و در نهایت بازدید بهتر از این مکان ها.
- هدف قرار دادن کلمات کلیدی که رقابت در آنها کم است و به کاربردنشان در وب سایت خود.
- استفاده از کارت ویزیت و طراحی یک کارت ویزیت زیبا و تاثیرگذار و پخش آنها میان دوستان و خانواده و حتی در شیشه جلوی اتومبیل ها و …
- ثبت کردن وبلاگ در دایرکتوری های رایگان مثل DMOZ ( البته با مشقت زیاد و اما و اگرها ).
- نوشتن متن تبلیغات مناسب و انتشار سایت خود در وب سایت های تبلیغاتی رایگان که همه شما آنها را می شناسید و تعدادشان خیلی هم کم نیست.
- ایجاد پست های بحث برانگیز و نوشتن مطالب جذاب . البته نباید در این مورد بیش از حد از مرز و خطوط قرمز عبور کرد.
- مصاحبه با یک متخصص یا یک رقیب موفق و انتشار آن به صورت متن یا پادکست یا ویدیو در سایت خود.
- ارائه نظر و کامنت دادن در سایت های گوناگون و البته با نظرات مفید و سازنده. چون نظرات یکنواخت و به قولی اسپم سریعا توسط مدیر سایت حذف خواهد شد.
- طراحی و ساخت بنرهای زیبا و تبادل بنر با سایت های هم رده خود.
- تبادل لینک با سایت هایی که هم موضوع با پست های شما هستند .
- اگر یک پست مناسب در سایت های دیگر یافتید که می توانید در مورد آن مطلب یک نوشته کامل تر تهیه و پست سایت مربوطه را نیز در درون مطالب خود لینک کنید. مدیر سایت مربوطه نیز متوجه این امر شده و به احتمال زیاد همین کار را برای شما انجام خواهد داد.
- نوشتن پست مهمان در سایت های دیگران و انتشار مطالب آموزنده در سایت هایی که پست مهمان را قبول می کنند.
- کاربران عاشق چیزهای رایگان هستند. می توانید یک کتاب الکترونیکی یا ایبوک و ترفندهای مختلف یا یک فایل گرافیکی یا تم سایت را در معرض دانلود در سایت خود قرار دهید.
- استفاده از کلمات کلیدی در عنوان پست ها خود . قرار دادن کلمات کلیدی در عنوان مطالب باعث می شود تا ترافیکی هدفمندتر و بیشتری را از موتورهای جستجو داشته باشید.
- می توانید آدرس وب سایت خود را به صورت برچسب بر روی شیشه یا سپر ماشین خود نصب کرده و توجه دیگران را نیز جلب کنید. حتی می توانید از دوستان و خانواده خود نیز خواهش کنید که این کار را برای شما انجام دهند.
- ساخت یک کتاب الترونیکی یا یک ایبوک آموزنده و قرار دادن آن در سایت و لینک کردن آن در هاست سایت خود یا سایت های اشتراک گذاری لینک های دانلود مثل مدیا فایر و یا اشتراک گذاری کتاب ها در سایت های دیگر که پذیرای کتاب های الکترونیکی و خوانندگان بیشتری در این زمینه هستند.
- به شبکه یوتیوب رفته و فیلم ها و ویدیوهای جالب را پیدا کرده و در سایت خود قرار داده و در مورد آنها مطلبی منتشر کنید.
- هنگامی که شما شروع به وبلاگ نویسی می کنید ، شاید در ابتدا اطلاعات و پست های مفیدی بزنید ، اما باید مطمئن شوید که این مطالب با نیازهای کاربران شما همسان است یا خیر.
- انجام تحقیقات لازم بر روی کلمات کلیدی و به کار بردن آنها در میان مطالب خود که همین امر باعث می شود که عنوان ها و مطالب شما در صفحات اول موتورهای جستجو قرار بگیرد.
- استفاده از شبکه های اجتماعی که کاربران زیادی در آنها رفت و آمد می کنند مثل فیس بوک ، توییتر ، گوگل پلاس ، لینکدین و اشتراک گذاری مطالب خود در آنها.
- استفاده از تبلیغات های آنلاین مثل تبلیغات های کلیکی یا تبلیغات بر اساس تعداد نمایش روزانه یا تبلیغات در سایت های پربازدید.
- استفاده از عناصر گرافیکی و کاربرپسند در طراحی وب سایت یا وبلاگ خود که می تواند توجه بیشتر و بهتر کاربران و موتورهای جستجو را به سمت مطالب شما و سایتتان جلب نماید.
- بهینه سازی متا تگ ها بر اساس کلمات کلیدی و انجام تجزیه و تحلیل رقبای خود در این زمینه.
- فعال کردن اشتراک فید یا RSS در وبلاگ خود و قرار دادن آیکون و لینک ثبت نام فید یا خبرنامه برای دریافت و ثبت نام بازدیدکنندگان ثابت به سمت مطالب شما.
- ایجاد نظرسنجی در وبلاگ خود و درخواست از کاربران برای شرکت در نظرسنجی ها که برخی از همین نظرها می تواند روند سایت و جذب بازدید شما را بهتر نماید.
- بروز رسانی مداوم و مستمر سایت و وبلاگ خود که همین امر می تواند بازدید کنندگان ثابت و خوبی را از موتورهای جستجو برای شما به ارمغان آورد و حتی کاربران ثابت سایت خود را نیز حفظ خواهید کرد.
- پژوهش و انجام تکنیک های مختلف سئو و بهینه سازی قسمت های مختلف سایت از قالب گرفته تا مطالب درون وبلاگ خود.